Ta de perfekta porträtten i sommar

2015-05-07 @ 22:59:00
Hej på er! Nu börjar sommaren närma sig, eller hur? 
Jag tänkte dela med mig av 5 stycken snabba tips för att få till de perfekta porträtten i sommar. 
 
1. Tänk på ljuset. Att fota i direkt i solljus eller om modellen har solen i ögonen blir nästan aldrig bra. Ta därför dina bilder där modellen får stå i skugga eller eventuellt i motljus. De bästa ljuset när jag ska fota porträtt tycker jag är på eftermiddagen när solen börjar gå ner. Du kan även ta hjälp av en reflexskärm för att lätta upp skuggor.
 
2. Ta många bilder. Våga exprimentera och även testa nya vinklar. Att ha gott om tid är även bra att tänka på. Och ta många bilder!
 
3. Bländarförval. Tänk på vilken bländare du väljer. Ju lägre tal du väljer desto suddigare blir bakgrunden i bilden. Och självklart blir bakgrunden skarpare om du väljer ett högre tal. Jag tycker själv att de är mycket snyggare med ett lägre tal när jag fotar porträtt eftersom bakgrunden blir suddigare och personen sticker ut mer.
 
4. Välj rätt bakgrund. Om du fotar i en miljö där bakgrunden är rörig är de lätt att bakgrunden tar över och modellen kommer inte sticka ut lika mycket som om du fotar mot en vägg eller liknande. Men tänk på att be modellen ta några kliv från väggen för att du ska kunna få den suddiga bakgrunden. 
 
5. Prata. Kanske de viktigaste men som många inte tänker på. Prata med din modell. Att prata med varandra kan göra att modellen inte blir så stel. De blir samtidigt roligare för både dig och modellen om ni pratar med varandra.
 
Hoppa mina tips hjälper er lite när ni ska fota porträtt nästa gång! 
 
 
Detta objektiv använder jag mig av när jag fotar porträtt, otroligt billigt men ändå bra!
 
 

Kommentarer
Postat av: Julia Wisniewska

Åh jättebra tips!

Svar: Tack så jättemycket! :)
eemeliefoto.webblogg.se

2015-05-09 @ 17:12:43 / URL: http://wisniewskajulia.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo